OBAVEŠTENJE O POLITICI PRIVATNOSTI I ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI 

Lični podaci su informacije koje se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na vašu ličnost. Zaštita podataka o ličnosti i uslovi za obradu vaših podataka zakonski su regulisani Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 87/2018. ).

Radnja za promet robe na veliko i malo „Kandela“ , ul. Borska bb, 18000 Niš, matični broj: 61283447 i PIB: 106570872, sa internet sajtom https://rasvetakandela.com/ kao rukovalac podacima, pre prikupljanja i obrade podataka o ličnosti u skladu sa članom 23. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, ovim putem obaveštava o uslovima prikupljanja i obrade podataka o ličnosti.

INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Javni podaci

Moguće je posetiti naš sajt i koristiti sajt https://rasvetakandela.com/ bez otkrivanja Vašeg identiteta ili nekih drugih podataka, koji se odnose na njega.

Prilikom posete našem veb-sajtu, uzimaju u obzir prirodu Interneta, prikupljaju se podaci koji evidentiraju korisnike, ali sami po sebi nisu dovoljni za identifikaciju određene osobe i predstavljaju samo statističke pokazatelje, a to su informacije vezane za broj korisnika na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, zatim prosečno vreme provedeno na web sajtu i koja kategorija se trenutno pregleda.

Na ovaj način mi nemamo apsolutno nikakvih podataka o fizičkim licima, koje pristupaju sajtu, samo podatke o njihovom broju, tj. podatke o broju posetilaca na našem web sajtu, a to su opšti podaci, tj. javni podaci.

Lični podaci

Koje vrste podataka o ličnosti koristimo?

  1. Lični podaci za kontakt, kao što su: ime, prezime, adresa, elektronska pošta i broj telefona.

  2. Podaci o poslovnim kontaktima: kao što su adresa privrednog subjekta i poslovna elektronska pošta.

  3. Podaci vezani za reklamacije, koji se,takođe , odnose na ime i prezime fizičkog lica, njegov broj telefona, elektronsku poštu ili naziv pravnog lica, njegova adresa, matični broj i pib i poslovna elektronska pošta.

Svrha obrade podataka o ličnosti:

  1. Za pružanje usluga: za isporuku proizvoda, koje ste kupili kod nas putem web sajta https://rasvetakandela.com/, tj. naše on-line prodavnice, potrebno je da imamo vaše kontakt podatke, kako bismo Vam isporučili proizvod ili proizvode na željenu adresu.

  2. Izvršavanje zahteva, tj. rešavanje eventualnih reklamacija i primedbi: rešavamo ih na odgovarajući način u skladu sa Zakonom. Kako bismo imali dovoljno informacija da sprovedemo ovaj postupak i donesemo pravilnu odluku. Da bismo Vam dostavili povratnu informaciju u vezi reklamacije- potrebno je da prikupljamo određene podatke o Vama, koji se, takođe, odnose na ime i prezime, adresu, kontakt telefon.

Ko ima pristup Vašim ličnim podacima?

Vaše lične podatke koristimo samo mi, tj. Radnja za promet robe na veliko i malo „Kandela“, da bismo Vam robu isporučili na adresu preko kururskih službi, tj. na vaše lične podatke prijavljujemo pošiljku, tj. paket sa poručenom robom, a podaci su kao što je gore navedeno, ime i prezime, adresa i kontakt telefon, jer bez ovih podataka roba ne može biti isporučena.

Koliko dugo čuvamo Vaše lične podatke?

Vaše lične podatke čuvamo određeno vreme dok su potrebni za svrhu obrade, nakon čega ih brišemo ili onemogućavamo pristup, tj. postaju anonimni.

Svrha obrade podataka/pravni osnov:

Sa ličnim podacima, koje nam dostavljate putem kontakt obrasca, putem telefona ili putem e-maila, postupamo, naravno, poverljivo. Vaše podatke obrađujemo isključivo u sladu sa utvrđenom svrhom, a kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za obradu podataka je član 12, stav 1, tačka 6. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (legitimni interes). Vaš legitimni interes i naš legitimni interes za ovakvu obradu podataka proizilazi iz potrebe da odgovorimo na Vaša pitanja, da rešimo eventualne probleme  na obostrano zadovoljstvo, kako nas kao prodavca, tako i Vas kao našeg kupca ili kao korisnika naše internet stranice.

Ankete ne vršimo.

Obaveštenje o kolačićima:

Kolačići su tekstualne datoteke sačuvane na tvojim uređajima. Postoje kolačići, koji se brišu nakon zatvaranja tvog pretraživača, ostali ostaju i informišu nas o broju korisnika, koji su se vratili na naš sajt.

Kolačiće koje koristimo prikupljaju informacije o našem web sajtu i anonimni su, takođe, ne mogu pratiti Vaše aktivnosti na drugim web stranicama. Kolačići omogućavaju čuvanje informacija, koje su prethodno upisane, kao što su korisničko ime, lokacija) i poboljšavaju uslugu.

Kolačići Google Analytics:  Sarađujemo sa Google Analytics, koji je analitički servis kompanije Google Inc. Informacije od njih nam govore o tvom korišćenju našeg web servisa i prenose se i čuvaju na Google serveru.

Imaš mogućnost isključenja kolačića u svojim podešavanjima pretraživača, ali možda nećeš moći da koristiš našu web stranicu.

U skladu sa zakonskim odredbama zadržavamo pravo da izmenimo Pravila o zaštiti podataka o ličnosti (pravila privatnosti). Tako da vas molim, kao naše korisnike, da se povremeno informišete o vašim pravima putem naše web stranice.

Pravo na podnošenje pritužbe Povereniku:

Ukoliko smatrate da Radnja za promet robe na veliko i malo „Kandela“ obradu Vaših podataka o ličnosti vrši suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, u svakom trenutku možete podneti pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti čiji su kontakt podaci:

Poverenik za informacije o javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti,

adresa: Bulevar kralja Aleksandra br. 15, Beograd, office@poverenik.rs, tel. +381 11 3408 900.


Ukoliko želite da opozovete informacije o ličnim podacima koje ste dostavili, možete nam se obratiti na e-mail adresu kandela.nis@gmail.com i podaci će biti automatski obrisani.