Uslovi kupovine

Napomena: upotrebom ovog internet sajta saglasni ste da ste pročitali i prihvatili uslove kupovine na ovom sajtu, ukoliko ne prihvatate dole navedene uslove kupovine molimo Vas nemojte koristiti ovaj internet sajt. Hvala.

Politika privatnosti

U ime internet prodavnice Rasveta Kandela obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika o kupovini artikala, o dostavi na željenu adresu i podatke o eventualnoj reklamaciji. Svi korisnici, koji ne žele da ostave podatke na sajtu i da na taj način obave kupovinu proizvoda, mogu nas kontaktirati telefonom ili se mogu obratiti mejlom.

Pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu

OBAVEŠTENJA IZ ČLANA 27. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA

Potrošač/kupac ima pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija prodavca,  popunjavanjem izjave o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema naručene robe kod kupca, bez ikakvog obrazloženja.

Takođe, kupac može odustati od kupovine i zatražiti povraćaj novca ukoliko proizvod nije uručen u dogovorenom roku ili zbog nesaobraznosti isporučenog artikla.

Ukoliko je kupac odustao od ugovora, oslobođen je svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova povraćaja robe.

Za proizvod, tj. proizvode, koji kupac vraća u obavezi je da vrati račun i popunjenu izjavu o odustanku od ugovora.

Ukoliko se kupac složi prodavac T.R. “Kandela” je u obavezi da proizvod, kojim kupac nije zadovoljan zameni za drugi proizvod ili da kupcu vrati iznos, koji je kupac platio po osnovu ugovora, najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku od ugovora.

Kupac je odgovoran za umanjenu vrednost robe, koja je nastala kao posledica neadekvatnog rukovanja robom, tj. ako je roba fizički i mehanički oštećena, ako je tretirana hemijskim sredstvima i na taj način oštećena ili je neadekvatno montirana od strane nestručnog lica i samim tim njena vrednost umanjena.

Način povraćaja novca

U odnosu na to kako je proizvod plaćen i u dogovoru sa kupcem, novac može biti povraćen uplatom na tekući račun kupca ili poslat putem poštanskih službi najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca izjave o odustanku od kupovine i povrata robe.

Način plaćanja

Sve proizvode poručene online, putem sajta, maila ili telefona možete platiti na sledeći način :

1. Pouzećem -  kada paket stigne na Vašu željenu adresu, direktno kuriru u gotovini.

2. Virmanskom uplatom za pravna lica - po predračunu koji ćemo poslati mailom po obradi porudžbine

3. Opštom uplatnicom pre slanja robe za fizička lica

Saobraznost i reklamacije

Svi artikli iz naše ponude poseduju potvrde o usaglašenosti.
Saobraznost kod svih proizvoda kupljenih kod nas je 24 meseca.

Ukoliko je u roku od 24 meseca ustanovljena nesaobraznost ili kvar na nekom proizvodu, koji je kupljen kod nas, molimo Vas da izjavite reklamaciju kako bi blagovremeno otpočeli proces rešavanja iste. Da bismo otpočeli proces reklamacije morate popuniti i poslati i reklamacioni list.

Načini izjavljivanja reklamacije :

1. Usmeno u prostorijama TR Kandela radnim danima od 9 - 21h, na adresi Borska bb, 18000 Niš

2. Telefonskim putem na broj 062 211 385

3. Elektronskim putem na mail kandela.nis@gmail.com

4. Pisanim putem ili na trajnom nosaču zapisa slanjem putem pošte ili kurirskih službi.

Ukoliko je reklamacija opravdana, odnosno, sa našim proizvodom postoji određeni problem, troškove transporta snosi T.R. “Kandela”.

Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana od dana prijema reklamacionog lista, pisanim ili elektronskim putem.

Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od dana podnošenja reklamacije. Ukoliko nije moguće rešiti reklamaciju u tom roku, kupcu nudimo mogućnost povraćaja novca ili zamenu za drugi novi proizvod.

Cena, dostupnost i isporuka

Sve cene na ovom sajtu su u dinarima. PDV je uračunat u cenu proizvoda. T.R. “Kandela” koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, specifikacijama i cenama. T.R. “Kandela” zadržava pravo promene cene proizvoda, ukoliko je došlo do grube greške u obračunavanju cene, ukoliko promene nisu ažurirane i sl.

Suma u korpi je bez troškova dostave koji Vi plaćate prema težini pošiljke a po zvaničnim cenovnicima brzih pošta u Srbiji. Ne šaljemo robu van granica Srbije.

Cenovnik dostave DExpress službe danas za sutra, koju preporučujemo zbog ažurnosti i sigurnosti:

- paket do 1 kg        - 240 din.
- paket do 5 kg        - 300 din.
- paket do 10 kg      - 420 din.
- paket do 20 kg      - 600 din.
- paket do 30 kg      - 780 din.
- paket do 50 kg      - 960 din
- paket preko 50 kg - na svaki sledeći kg obračunava se 20 din.

Ukoliko su pošiljke otkupne, na cene se dodaje  0,40% od otkupne sume, a minimalno 40 din. Ukoliko imate više paketa, cena se obračunava po ukupnoj težini istih.

Ukoliko imate ugovor ili jednostavno želite drugu brzu poštu samo navedite u napomeni.

Proizvodi poručeni na sajtu www.rasvetakandela.com se isporučuju u roku od 1 do 7 dana, u zavisnosti od toga kada je porudžbina kreirana, samog načina plaćanja kao i planu isporuke kurirske službe za dato dostavno mesto . Ukoliko neki od poručenih proizvoda nema na stanju trenutno, kupac će biti obavešten putem telefona, SMS-om ili mejlom , ako se očekuje obnova lagera, ukoliko kupcu odgovara, dogovara se naknadno vreme isporuke.

Paket koji je oštećen prikom isporuke

Naručeni proizvodi, svaki pojedinačno, se pre slanja pregleda, dodatno ojača, tj. upakuje u dodatnu ambalažu, obezbedi se dodatno stiroporom, kartonom, kako do loma ne bi došlo, ali se dešava da se u transporutu ošteti ili polomi.

Ukoliko Vam je na adresu stigao paket, čija je ambalaža vidljivo oštećena, iscepana, nagnječena, odmah reagujte, reklamirajte kod samog kurira i napravite zapisnik. Međutim, ukoliko je paket isporučen bez oštećenja, ali prilikom otvaranja paketa uočite nedostatke na kupljenom proizvodu, morate prijaviti oštećenje nama i kurirskoj službi u roku od 24h od trenutka prijema paketa, kako bismo blagovremeno reagovali i mogli da pokrenemo postupak reklamacije. Kurirska služba je dužna da napravi zapisnik o oštećenju pošiljke.

T.R. “Kandela” će po prijemu oštećenog paketa, Vama kao kupcu, oštećen proizvod zameniti drugim novim proizvodom o našem trošku dostave.

PRAVNA LICA

ZA PRAVNA LICA ROBA SE ŠALJE ISKLJUČIVO PO UPLATI PREDRAČUNA !